Oddział dla pacjentów wentylowanych mechanicznie - wykańczalnia ludzi. Omijać szerokim łukiem!!!
Dodany 2023-06-25 10:05
przez Ewa
Przypominam chodzimy LEWĄ stroną drogi. Opiekunowie z ZOL Kraszewo-Czubaki wraz z podopiecznymi chodzą PRAWĄ !. Na efekt nie trzeba długo czekać.
Dodany 2023-08-18 22:54
przez Beata K
Tak,zgadzam się z tym ,że tam człowiek schorowany,nie mówiący ,nie ma żadnych szans na wyzdrowienie.Mój tata jest tam dopiero 2 tygodnie a ma już odleżyny takie jakby był tam niewiadomo ile tygodni.Przez 1,5 miesiąca będąc w szpitalu w Toruniu nie nabył takiego świństwa.Dziś Pani dr mi powiedziała że może umrzeć od zakażenia np.zakażenie od odleżyn,zakażenie dróg moczowych itp.No i jeszcze zaznaczyła """,że to nie jest szpital tylko tam się opiekują osobami nieporadnymi np. takimi co sobie sami tyłka nie wytrą"""
Dodany 2023-09-07 22:04
przez Ja
A moja mama miała tam trafić. OIOM się wręcz upieral ze tylko tam. Na szcżęście trafiła na mały oddział dla wentylowanych mech. nawet w innym województwie.
Dodany 2023-12-16 18:35
przez
Dodany 2024-04-06 22:24
przez Beata
Ludzie ja nie nadarzam dowodzić ubrań do swojej mamy która obecnie przebywa chwilowo w kraszewie w zol. Co przywioze nowe koszule wszystko ginie wszystko okulary ukradli jedne potem drugie wszystko tam ginie. Pielęgniarki są nie miłe ludzie krzyczą o pomoc pomocy nie ma . Tam jest umieralnia i wszystko co nowe kradna
Dodany 2024-04-06 22:27
przez Aneta
Salowe opiekunki kradna ubrania przywożone pacjentom tak ma pani wyżej rację ja dziadkowi wożę już rok i co tydzień muszę kupować bo wszystko ginie a panie które tam pracują zakładają zakładają jakieś brudne szmaty na dziadka i jeszcze z buzia na człowieka jak człowiek się grzecznie zapyta gdzie są ubrania dziadka które przywiozłam 2 dni temu . !!!!!!nie daj boze tam lezec
Dodany 2024-04-06 22:28
przez Adam
Nie polecam drą się na pacjentów krzyczą robią wszhatko z musu nawet przyjść fo pacjenta im sir nir chce a jak juz przyjda to z musu i krzykiem bo wielce Pani pielęgniarka czy salowa musiała ruszyć swoje litery i przyjść
Dodany 2024-04-06 22:32
przez Krystyna.w
Kradli kradna i będą kraść ubrania starych nie wezmą a nowe wszystko zginie . Nawet papier kradna . Ludzie leżą bez łyka wody bo nie ma kto tym chorym staruszkom podać ludzie konają a panie które są w pracy nie mają czasu podejść i nalać wody . Masakra jedna wielka . Radzę zdrowiu zmienić ludzi tam pracujących bo niektóre panie to znajomemu mojemu leki pomylilily bo Pani pielęgniarka wróciła z urlopu zmęczona i ona nie zna ludzi i nie wie kto co fostaje a ona nie wypoczęta...
Dodany 2024-04-06 22:33
przez Baśka
Radzę naslać tam kontrolę na to wszystko i zgłaszać komuś wyżej te kradzierze to może wkońcu sir opamiętają i krasc nie będą!!!!!!!
Dodany 2024-07-22 16:12
przez Opinia
Czytam i nie wierzę, i nie uwierzę że kradną ubrania podopiecznym. No już nie przesadzajcie
Dodany 2024-08-22 21:44
przez Aaaa
A my jesteśmy bardzo zadowoleni. Dziadek zaopiekowanyi już 6 miesięcy jest w ośrodku.
Dodany 2024-09-30 01:15
przez Fictional Reality
Zgadzam się z opiniami osób które tam pozostawiły pod opieką swoich bliskich w nadziei na poprawę ich zdrowia a odebrali Ich martwymi. Personel ma w dupie czy ktoś jest po wylewie i czy może sam jeść czy nie. Zupę stawia się na stoliku i masz jeść jak nie to nie. Moja mam nabawiła się tam odleżyn i została przeniesiona do hospicjum i tam zmarła. Ciężko czegokolwiek było można się dowiedzieć - pretekstem do nieudzielania informacji oczywiście był covid. Omijać z daleka Kraszewo Czubaki. Banda niedouczonych, bezwzględnych wsioków traktujących pensjonariuszy jak zbędne przedmioty w magazynie.
Dodany 2024-10-06 17:25
przez Agata
Ja bardzo polecam ludzie leżą czyściutkie nikt nie jest brudny zawsze ubrania wyprasowane pachnące jedynie ci którzy przywożą ubrania leżącym to re osoby odrazu się odróżniają bo są w gorszym stanie a ubrania ośrodkowe są pachnące czyściutkie i wyprasowane . Więc jak ktoś narzeka niech zacznie prasować i zabierać rzeczy do prania wtedy problemu nie będzie a nie
Dodany 2024-12-04 12:52
przez Xccbmm
Tak czytam opinie niektórych ludzi i powiem tak ,, To wstyd dla personelu i dyrekcji tegoż zakładu jak można kogoś okradać i jak można pozostawić człowieka starszego bez należytej opieki żeby to było za darmo to można przymknąć na to tzw oko ale człowiek płaci przecież za to grubą kasę
Dodany 2024-12-21 00:14
przez Ktoś
Ja obecnie tam przebywam i zgadzam się z tym że personl jest nie miły i pielęgniarki u nas jak miała taka pani udar to nawet pogotowia nie wezwali tylko czekali do rana dopiero rano przyjechała karetka zabrała tą panią do szpitala gdzie później zmarła nie polecam tego miejsca